søndag den 6. september 2020

Bare os to


Af: Kristina Aamand
Forlag: Carlsen

Bogen er nummer tre i en serie. Jeg anbefaler du læser dem kronologisk. Du kan læse om nr. 1, Hjerte af pap HER og nr. 2, Det du ønsker HER.

Sifs familie har planlagt en tur til Lalandia. Altså, hele familien. Hele, halve, pap og bonus på alle sider skal med. Og det går ikke helt godt - ikke en gang selvom det er Sifs konfirmationsgave. De voksne ender med at blive uvenner på kryds og tværs - men heldigvis er Sifs papsøster Pippi ikke den værste at have med. Det er ikke en gang bedre at komme hjem, for den allerbedste ven i verden, Hjalte, er blevet berømt over natten, med en støttesang til gadehunde. Som Sif lagde ud på nettet. Uden at spørge først.
""Nu er han berømt, Sif. Han er nok ligeglad med, om du ikke har svaret på et par beskeder, Helt ærligt. Han burde falde på knæ og lave en statue af dig." 
"Sådan er Hjalte ikke, Pippi. Han er et ordentligt menneske, som sædvanlig. Og det er jeg ikke, som sædvanlig. Det, jeg har gjort, er det samme som at hugge ti kroner fra en dame, stoppe den i en enarmet tyveknægt og så vinde den store gevinst. Bliver man glad for pengene, når man har fået dem på grund af en kriminel handling? Han bliver pissesur, Pippi. PISSEvred."" (citat side 69)
Hjalte bliver nærmest jagtet af en masse piger, og har slet ikke tid til Sif. Men Sif har andre problemer. Hele familien er uvenner på kryds og tværs, efter en aften med for meget vin i Lalandia. Sif og Pippi er nødt til at gøre noget, før det hele er for sent. Men hvordan hjælper man de voksne, uden de ved det? Og fortjener de overhovedet hjælp, når de glemte at servere aftensmad for deres børn?

Bare os to er endnu en rigtig fin fortælling om Sif. Om det at være en del af to familier med dine, mine og vores børn. Med en bonusfar, der går op i kanoer og en bonusmor der går op i krystaller og at alting skal føles rigtigt. Det er svært at være 13 år og finde hoved og hale i alting. Tilføj så to bonusfamilier - og det vil gå galt.

Der er mange følelser på spil hos Sif, og det er ganske genkendeligt. Alt det man gør, at et godt hjerte, mens om ens teenagehjerne ikke helt har nået at tænke igennem. Alle de følelser man har, når man er 13 år, og bare gerne vil være som de andre - jeg kan genkende det hele.

Forfatteren skriver med en kærlighed til Sif og hendes væsen. Karakterene er troværdige og romanen er velskrevet. Sproget er let, men aldrig kedeligt. Bogen har en fin længde især til målgruppen, og der sker utroligt meget, uden at det nogensinde bliver for meget. Humoren fylder, og det bliver aldrig for pinligt. Så havde jeg aldrig læst videre end første bog. Tilpas mængde af tåkrummeri blandet med alle mulige andre følelser.

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo
: Jeg er ikke god til akavethed og pinlige bøger eller tv-serier. Jeg kunne lige nøjagtigt klare Langt fra Las Vegas. Klovn har jeg aldrig kunne holde ud at se. Det gør for ondt indeni på en helt særlig, pinlig måde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar