tirsdag den 3. september 2019

Det du ønsker


Af: Kristina Aamand
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 135. Jeg har hørt på bogen som lydbog på eReolen.
Originalsprog: Dansk

Dette er anden bog i hjerte af pap-serien. Jeg anbefaler,, du starter med den første bog. Læs mere om den her.

Sif er stadig ikke glad for sin fars nye kæreste Fiona. Som faktisk ikke er helt så ny længere. Men Fiona er den, der står i vejen, for den ægte kernefamilie Sif drømmer om. Det er blevet konfirmationstid og Sif er fast besluttet på kun at have sin rigtige familie med til festen. Altså ikke Fiona. Men hvordan sørger hun lige for det? Kan hun få sin far til at hade Fiona? Og hvordan kan hun bedst hjælpe Hjalte, der aldrig har mødt sin far? Vil det være en god idé at opspore hans far? Desuden er der lige den der konfirmationskjole, der stadig ikke er købt tre uger inden den store dag.

Anden bog i hjerte af pap-serien er ligeså velskrevet, varm og humorfyldt som den første. Forfatteren skriver stadig med stor kærlighed til sine karakterer og dem, der skal læse om dem.

Endnu gang tager bogen skilsmissekaosset op. For hvordan holder man en fest, når ens familie er splittet? Og hvem bestemmer, hvordan en familie ser ud? Der er rigtig mange følelser på spil, når man skal konfirmeres. Det skal helst være den allerbedste dag, man nogensinde har haft. Og Sif er villig til at få rigtig langt for at gøre dagen perfekt. Men hvad er egentligt for langt?

Ligesom i den første bog satte fortællingen mange følelser i spil hos mig. For som voksen kan jeg godt se, når Sif begynder at nærme sig et skråplan - men jeg kan også godt forstå, hvorfor hun gør det, hun gør. De børn og unge, der læser bogen, vil nok også kunne mærke, hvornår det hele er på vej for langt ud, men det er vigtigt at kunne læse om, og spejle sig i, at andre også har "forbudte" tanker. Eller tanker om at gøre noget, der måske er lidt over stregen. Eller meget.

Der er selvfølgelig mere end blot skilsmisse som tema. Venskab, uvenskab, forelskelse fylder også meget. Ligesom hele konfirmationstemaet er med til at sætte tanker i gang om tro og religion. Jeg var vild med den første bog i serien  - men er jeg er endnu mere vild med denne. Det er som om, den lige bringer lidt mere med sig.

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Jeg er ikke konfirmeret. Eller døbt for den sags skyld. Vi var 3 i min folkeskoleklasse der fravalgte at blive konfirmeret.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar