lørdag den 7. september 2019

Selfie-Simon ft. Rosa®

Af: Susanne Foldberg
Forlag: Høst & Søn
Sideantal: 95
Originalsprog: Dansk

Dette er to'eren i serien om Selfie-Simon. Den kan vidst godt læses separat, men jeg anbefaler du læser første bog i serien først. Du kan læse anmeldelsen her Selfie-Simon.

Simon er stadig hooked på at blive en god youtuber. Men det går ikke helt så godt for hans kanal. Det er svært at finde på gode videoer. Hans bedste veninde Rosa kommer dog med en idé - de kan pranke andre.
"Simon smilede. Pludselig havde han alletiders idé til en prank! Lynhurtigt tændte han sin computer og skrev til Rosa på Messenger. Heldigvis svarede hun kort efter: Fed plan, Selfie-Simon. Det gør vi. I morgen?" (citat side 10)
Det er ikke alle, der synes, Simon og Rosas prank er særlig sjov. Heller ikke Simones ven fra klassen Jonas. Og Simon begynder at tænke over, hvad det er, de har postet. Desuden insisterer Rosa på at være med i videoerne, og det er svært pludselig at være fælles om kanalen. Og endnu sværere bliver det, da der begynder at komme negative kommentarer rettet mod Simon.

I denne to'er er der igen fokus på, hvad de sociale medier kan gøre ved livet som ung. Ligeså meget som sociale medier kan bidrage med, kan de også sætte gang i ting, der har større konsekvenser end for få likes. Noget, der allerede (heldigvis) tales en del om - men som man ikke kan tale for meget om, med de unge.

Samtidig er inddrages der mange andre, velkendte elementer fra de unges hverdag i fortællingen, hvilket gør, den ikke kun handler om "de farlige sociale medier," og bliver dermed ikke kun en løftet pegefinger. Den bliver også et indblik i, hvordan det er at være ung og usikker på sig selv. Kæmpe med at finde ud af, hvem man er - og om det er okay, andre begynder at bestemme over en.

Ligesom med den første bog i serien, anbefaler jeg, denne bog læses på klasseplan og bruges i undervisningen af mellemtrinnet. Selvfølgelig med det store fokus på sociale medier, men også med fokus på følelser og relationer i start-teenage-alderen.

Bogen får 5/5 stjerner: *****

Bonusinfo: Denne anmeldelse er skrevet med én hånd, idet jeg ikke må bruge min venstre hånd ret meget efter en operation for seneskedehindebetændelse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar