søndag den 26. maj 2019

Den kinesiske forlovelse


Af: Kevin Kwan
Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag
Sideantal: 451
Originalsprog: Amerikansk. Læst på dansk.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne. Har du ikke læst den første bog i serien? Så skal du starte HER.

Rachel og Nick skal giftes. Hun skal være fru Young. Giftes ind i en familie, der ikke anser hende for værdig, fordi hun ikke har det rigtige ophav. Rachel er ikke ked af, hvem hun er - men hun ville ønske, hun kunne møde sin biologiske far, som hun ikke ved hvem er.
"Nick stormede rasende hen til sin mor. "Hvad helvede laver du her?" Eleanor så roligt på sin søn og sagde: "Jeg vidste, du ville blive sur. Men det var den eneste måde, jeg kunne nå dig på, når du nu ikke ville tage telefonen!" "Så du troede, du kunne forhindre mit bryllup ved hjælp af den her ... den her invasion? Du er fucking sindssyg!" (citat side 122)
Eleanor Young kommer dog ikke for at ødelægge det bryllup, hun ellers har været bandlyst fra. Hun ved hvem Rachels far er. Og hun vil med glæde dele det med parret - måske med bagtanker? Det er aldrig til at sige med de rige familier. Der er aldrig noget, der er, som man tror. Heller ikke selvom Rachels far inviterer hende på bryllupsrejse i Kina og alt ser ud til at ende lykkeligt. For der er stadig hans kone, der ikke synes, et uægte barn passer til deres image. Der er den nye bror, der har mange hemmeligheder, der er den ultrakendte blogger, der lukker Nick og Rachel ind i en verden af endnu mere shopping, bling, sladder og intriger.

Opfølgeren til Millionæren fra Singapore skuffer ikke. Der er knapt så mange mennesker, man skal lære at kende, fordi man allerede er sat ind i familierne - men der er selvfølgelig altid nye venner, veninder, søskende og langt-ude-slægtninge.

Som i den første bog følger hvert kapitel en eller flere personer. På den måde introduceres læseren for forskellige synsvinkler og tanker om det liv, der leves. En af dem, der får lov at fylde meget i fortællingen, udover hovedparret, er Nicks kusine Astrid. Hun er en kompleks karakter, der på én gang kan og vil selv, men også forsøger at støtte op om sin mand, der endelig tjener penge nok til ikke at føle sig underdanig i forhold til hendes formue. For hvordan kan man være en selvstændig kvinde i et samfund, der lægger op til, det er manden, der skal tjene pengene, og kvinden der skal passe børnene (eller, i hvert fald observerer at barnepigerne gør det godt nok!)?

Endnu en gang er der intriger, drama og ufattelige summer af penge på bordet. Der er privatfly med spaområde, ulovlige bilræs, hemmeligheder fortiet af penge, lumske planer og måske endda mord?!

Det er en bog, jeg ville elske at have læst på stranden, under en palme, eller i omgivelser, der blot ligner en brøkdel af det eksotiske, der beskrives i bogen. I stedet gav den mig et eksotisk pift i en ellers lidt grå forårsmåned.

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Jeg læste den på vej hjem i toget, og manglede kun 18 sider, da jeg skulle af. Det var virkelig træls!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar