søndag den 21. februar 2021

Perlevenner-serien


Skrevet og illustreret af: Ane Gudrun
Forlag: Petunia

Bøgerne er alle anmeldereksemplarer fra forfatteren. Alle meninger mine egne.

Perlevenner-serien er små fortællinger om venskab. Alle er de flot illustreret i flotte og behaglige farver.
Vi møder Prinsesse Perlesnor, Æder Edderkopper og Tom Robot.

Prinsesse Perlesnor vil have alt er lyserødt - men indser det måske ikke er den bedste idé. Æder Edderkopper keder sig og sniger sig ind til de farlige fremmede. Som måske ikke er så farlige? Og Tom Robot plejer at farve og lægge ting i farveorden. Han kender ikke til fantasi. Altså ind til han møder Perlesnor og Æder.
"Æder Edderkopper spiste op og løb over til Zombie-Søren, men Zombie-Søren kunne ikke leget i dag, fordi hans kæle-maddiker var stukket af." (Citat, Æder Edderkopper får en monster-god ven)

"Udenfor stod to, som Tom aldrig havde set før. Den ene luserød og den anden grøn. "Sikke noget rod," sagde Tom. "Grøn ved, grøn, lyserød ved lyserød." (Citat, Tom Robot lærer at lege (feje))

Alle bøgerne handler om venskaber og forskellighed. Om fantasi, leg, farver og at være sammen. Også på tværs. Som voksen der læser bøgerne er det en anelse kliché - men jeg er jo heller ikke målgruppen. Og for målgruppen er det ganske sikkert meget genkendeligt at læse om de tre venner.

Udover at være små historier om venskaber, der alle har fine pointer, uden at vær moraliserende, er der også masser af leg med ord og ordspil. Ord der kan betyde mere end en ting, rim-ord, og fine sammensætninger af ord. Bøgerne kan bruges til højtlæsning til de små, men kan også sagtens være udgangspunkt for en snak om ord og deres betydning.

Bøgerne får 4/5 stjerner: ****

Bonusinfo: Denne anmelde er skrevet på en søndag, hvor jeg har været meget praktisk. Har gået tur, hentet pakke, handlet lidt til jul, gjort rent, og skrevet anmeldelser. Men jeg har også spist æbleskiver og hygget med stearinlys og verdens bedste Luna.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar