onsdag den 6. januar 2021

Hvordan man overlever døden


Af: Kasper Lapp
Forlag: Calibat

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlag og forfatter. Alle meninger er mine egne.

Robert har tænkt sig at hoppe i havnen. Han kan ikke længere se nogen logisk grund til at leve. Det, der skete med Frederik, har ligesom gjort noget ved Robert. Han er helt klar til at hoppe, da Victor ser ham. Og overtaler ham til at tage nogle chancer med sit liv, da han nu alligevel skal dø. Hvorfor så ikke leve fuldt ud inden?
"Det giver et gib i Robert, og han kigger tilbage. Der står en solbrun knægt med dreadlocks, læderjakke og et bredt smil. Robert har set ham på gymnasiet. Han gik i 3.g dengang Robert gik i 1.g, og han spankulerede altid rundt med en attitude, som om han ejede hele verden. Fyren tager sin telefon op af lommen. "Jeg har aldrig set et selvmord før." "Øh." Robert slipper rebet og rejser sig op." (citat side 9)
Robert kaster sig ikke hovedkulds ud i alt det, Victor foreslår - det tænker han alt for meget til. Hvad med konsekvenserne? Hvad med, hvad andre tænker? Selvom Robert skal dø senere, er det som om, alt alligevel betyder noget. Det bliver den værste og bedste dag i Roberts ellers ret korte liv.

Hvordan man overlever døden er en bog, der er let at læse. Lixtallet er ikke så højt - men indholdet er ganske interessant og tankevækkende. Hvis du alligevel skal dø - hvad holder dig så, fra at leve fuldt ud? Og hvis du ombestemmer dig - hvad er det så, der holder dig i live? Hvilke ting i livet, har betydning for døden - og livet?

Bogen rummer meget, trods sin lille størrelse. Den vil være god til klasselæsning og giver et godt udgangspunkt for refleksion og samtale om de lidt tungere emner. Spændingen holdes til det sidste med et twist, de færreste nok havde set komme. Der er en god balance mellem alvor og humor. Tunge emner kan sagtens indeholde humor, hvis det er gjort på en fin måde, og det mener jeg, det er her.

Det, at bogen ikke er længere, gør at karakterne, udover hovedpersonen Robert, bliver en anelse overfladiske. Jeg ville gerne lidt dybere ned i dem. Hvad driver fx Victor til de handlinger, han gør?

Bogen får 4/5 stjerner: ****

Bonusinfo: Denne anmeldelse er skrevet lige inden jeg skal lave vegetarburgere til aftensmad. Vigtig viden - pænt ligegyldig info.....

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar