lørdag den 8. august 2020

Satans Yngel - Lucy Kiehl #2


Af: M. Monteau
Forlag: Grønningen 1

Bogen er et anmeldereksemplar. Alle meninger er mine egne.

Bogen er andet bind i en krimiserie. Du kan læse anmeldelsen af den første bog i serien HER
Jeg anbefaler du starter fra begyndelsen, men bøgerne kan godt læses separat. Der vil dog gå visse detaljer og informationer tabt.

Lucy er ved at falde til i Århus, selvom hendes lejlighed er noget gammelt lort, der skal sættes i stand, men gode kollegaer trækker det hele lidt op. Også det næsten-hemmelige forhold til chefen. Hvis altså han gad forlade sin kone for good. Men pludselig er der bud efter hende i København. Hun skal hjælpe med en sag, hvor tre hospitalsansatte er forsvundet. Ingen ved, om sagerne hænger sammen, eller om der overhovedet er sket noget kriminelt.
"Han havde ikke sagt et eneste ord inde i huset, men det gjorde han, da han kom tilbage nogle timer senere. Da var det for længst blevet mørkt. Hun hørte en nøgle i låsen og vidste med det samme, at det var ham. Han måtte have taget hendes nøgler og låst efter sig, for ingen andre havde nøgle til hendes hus." (citat side 95/96)
Der er ikke mange spor at gå efter, men snart står det klart at Lucy og kollegaerne har travlt, hvis de vil finde nogle af de forsvunde i live. Hvis det overhovedet er muligt. Problemet er, at ingen synes at ville fortælle noget, selvom de helt bestemt må vide noget. Og når de endelig siger noget, er det ikke sikkert, det er sandheden. 

Satans Yngel er en brutal krimi. Vold, pinsler, tortur, seksuelle overgreb og dyremishandling udspensles ganske tydeligt, og det kan være meget voldsomt at læse, hvis man ikke er forberedt på dette. Jeg er ikke sart, og kunne godt tåle både at læse og høre det læst højt (har hørt dele af bogen som lydbog), men det ville måske være en god idé med en form for advarsel om stærkt indhold, inden man går i gang.

Satans Yngel er bestemt en god krimi. Der er masser af det, jeg synes, en god krimi skal indeholde. Forbrydelser, hemmeligheder, løgne med sandhed, sandhed med løgne. Der er plottwists, jeg bestemt ikke havde set komme, og den røde tråd var nem at følge, selvom der fortælles fra forskellige vinkler og er mange ting at følge op på.

Forfatteren har udviklet sig, side sin debutroman. Der er mere samling på historien, der er ligesom en større helhed. Persongalleriet er fortsat broget, men velbeskrevet. Og selvom der i denne roman er endnu flere mennesker at holde styr på, var det ikke svært. Jeg kunne fint følge med, også i de mere historiske begivenheder, som der også er med i denne fortælling.
Der er taget nogle visuelle valg, som jeg ikke synes var nødvendige undervejs, men jeg kunne abstrahere fra det.

Som altid, når nogen beskriver mit arbejdsområde i deres romaner, er jeg ekstra opmærksom. Psykiatrien er kun ganske kort beskrevet, men det irriterede mig alligevel ganske meget, hvordan en tvangssituation ikke er beskrevet korrekt. Ligesom det er nævnt, at en oversygeplejerske har en aftenvagt. Det forekommer simpelthen ikke. Ikke en gang afdelingssygeplejersker har den slags. Det er måske nok mindre ting, som ikke-fagkendte vil lægge mærke til, men det generer mig.

Alt i alt er de dog en ganske god (og voldsom) læseoplevelse, og jeg glæder mig til at følge Lucy i den næste roman, der allerede er udkommet.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

Bonusinfo: Jeg elsker, når der også er en lydbogsversion. Og især når den udkommer samtidig med papirudgaven. Så kan jeg nemlig kombinere læsning og lytning og udnytte tid og sted uendeligt godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar