onsdag den 23. oktober 2019

Hvordan far blev skaldet


Af: Thomas Arnt
Illustrator: Lykke Bianca
Forlag: Calibat
Originalsprog: Dansk

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlag og forfatter. Alle meninger er mine egne.

Emma kan ikke falde i søvn - ikke før hun har fået svar på, hvordan hendes far egentligt blev skaldet. Far forsøger med den korte version om, at hans hår blev spist af en ged. Men Emma er ikke tilfreds med det svar - så far må overgive sig og fortælle den vilde historie om, hvordan han mistede sit hår.
"Okay," sagde far og fik et særligt glimt i øjet. "Men så kravl ned under din dyne og hør godt efter: Dengang jeg var en ung mand, havde jeg et fantastisk flot hår. Det var tykt, sundt og farvet helt grønt." Emma lænede sig ud over kanten af sengen. "Årh, hvor sejt! Jeg vil også have grønt hår." (citat fra bogen)
Far sidder i den alt for lille, grønne sækkestol og fortæller videre om et rockband, en bjergged, en kæmpefugl og et bjerg - og hvordan han egentligt mistedet håret.

Hvordan far blev skaldet er en  velfortalt og flot illustreret fortælling. Den indeholder en hel masse, uden at være teksttung. Jeg kan især god lidt, at der er illustrationer og tekst på alle siderne. Farvene er klare og billederne fortæller næsten historien i sig selv.

Historien er sjov og egner sig helt sikkert godt som højtlæsning inden sengetid. Eller på andre tidspunkter. Den minder mig lidt om Sallies Historier af Kimp Fupz Aakeson - ikke helt så langt ude, men alligevel derhen ad. Sproget er let at læse, hvilket er rart, når der skal læses højt. Desuden er teksten sat godt op, med ret stor skrift, så de børn, der er begyndt at læse kan følge med, og måske selv læse lidt også.

Jeg er sikker på, de børn der får læst historien (eller måske selv læser den) kan genkende det der med ikke at være klar til at sove. Det er Emma nemlig ikke. Og hun vil ikke spises af med en enkelt sætning gom at blive skaldet. Eller den halve historie. Det er altid godt med noget genkendeligt i fortællinger til børn.

Bogen får 5/5 stjerner: *****

Bonusinfo: Min far fortalte også skøre historier. Eller læste Sallies Historier højt. Jeg elskede den bog og har den endnu. Inklusiv mit navn skrevet med klodset børneskrift.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar