onsdag den 19. oktober 2016

Den rejsende bog #2 - Den lille prinsAf: Antoine de Saint-Exupéry
Forlag: Lindhardt og Ringhof
Sideantal: 104
Originalsprog: Fransk

Endnu en gang har jeg haft besøg af en rejsende bog. Jeg er simpelthen vild med konceptet. Denne gang er det Rikke der har sendt Den lille prins afsted. Og igen var det en fantastisk oplevelse, at se alle de ting, folk har understreget, tegnet og skrevet!


Den lille prins er en filosofisk børnebog - for voksne. Den handler om fortælleren, der er strandet i en ørken. Her møder han en lille prins, der kommer fra en anden planet. Ensomheden har drevet ham ud på en rejse for at finde venner. Og denne rejse fortæller prinsen om - alt hvad han har mødt på sin vej, af arrogante blomster, utamme ræve og uvidende voksne.

Der er rigtig mange fine tanker i bogen. Filosofiske overvejelser om at være barn og voksen. Om kærlighed, venskab og ensomhed. Det allerfineste i bogen var alle de ting, andre har tænkt undervejs. Det giver bare en helt anden læseoplevelse, når man er lidt med i andres hoveder, og ser, hvad de har tænkt. Samtidig er det også sjovt, at jeg ikke præcis ved, hvem der har  understreget hvad.

Jeg har læst den lille prins før - faktisk to gange før. Der er stadig mange ting, jeg ikke helt kan forstå. Det der med filosofi, det synes jeg faktisk er ret svært. Meget af det er smukt og får mig til at tænke - men meget af det, forstår jeg simpelthen ikke. Det indrømmer jeg gerne. Derfor kan jeg stadig nyde historien og jeg tror da bestemt også, jeg har forstået det meste - og synes, det er en ganske smuk fortælling.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

Bonusinfo: Jeg har en tegneserie-udgave af den lille prins. Den er SÅ fin. Den er desværre  bare lige pakket ned, så kunne ikke få et billede med af den!

3 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig så meget til den!
  Har læst den en gang før, men glæder mig til at se hvad andre tolker om den/ i den

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er på vej til dig, så du skal snart få lov at se, hvor fin bogen er med alle de flotte tilføjelser!

   Slet
 2. Ihh, hvor bliver han altså bare fin! Tusind tak for at du havde ham på besøg <3

  SvarSlet