søndag den 24. januar 2021

Pigebogen - din guide til puberteten


Af: Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl
Illustreret af Magnhild Winsnes
Forlag: Straarup&Co

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Kan du huske, hvordan det var at være i puberteten? Den forvirrende tid, hvor kroppen ændrer sig, hvor alting er lidt underligt. Hvor ens arme føles for lange, og hvor ens tænder ikke passer i ansigtet. Og der, hvor det for mange kan være rigtig svært at tale med nogen om det, der sker med en. Båd fysisk og psykisk.

Pigebogen er et rigtig godt redskab til at gribe det an. Hvad enten man er forældre, lærer, pædagog eller en anden voksen i et barns liv, er den her bog en god måde, at åbne op for snakken på. Og hvis man er barnet selv, er det også en god bog at læse, hvis man er i en alder, hvor man selv kan og har lyst til at læse og lære om kroppen.

Bogen har en åben tilgang, og der er masser af inkluderende illustrationer der viser, at kroppen kan se ud på rigtig mange måder. Der er store numser, mennesker med forskellige hudfarve, hår alle mulige steder. Der er piger med tørklæde, tykke kroppe, tynde kroppe. Og sproget er også inkluderende.
Der er et bredt og åbent afsnit om seksualitet og køn, og der lægges op til, at det ikke kun er dem, der er tildelt "pigekønnet" ved fødslen, der fx får menstruation.

En rigtig vigtig bog til den pubertetsramte. Den bør stå på alle skolebiblioteker og inddrages i skolernes seksualundervisning!

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Jeg har selv "Kvinde kend din krop" stående på reolen. Fik den af min mor. Den er længder bagud i forhold til denne, om end det var en nyredigeret udgave. Den gang. For 16-17 år siden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar