lørdag den 17. oktober 2020

Ingen som mig


Af: Kristina Aamand
Forlag: Carlsen

Bogen er den fjerde i Hjerte af pap-serien. Den kan læses selvstændigt, men jeg anbefaler du læser dem i kronologisk rækkefølge, da langt flere ting vil give mening.

Sif har to biologiske forældre. Og to af pap. Alle mener de noget om, hvordan livet skal være. Deres eget - men især også Sifs. Som minimum skal Sif være bedre til matematik. Så lettere presset siger hun ja til en matematikmentor. Heldigvis viser det sig at være en 9. klassesfyr der hedder Frederik. Som er utroligt sød. Og pæn. Og sikkert en, Sif slet ikke kan få. Men hvis nu Sif bare så ud som veninden Cllara, så ville alting nok gå noget nemmere. Så en lille falsk instagram-profil med Cllaras billede bliver Sifs vej til Frederiks hjerte. Men hvad nu, når Frederik vil møde den falske profil i virkeligheden?

Så er der også lige noget med nogle holdt forældre. Biologiske og pap. Kano-Torben er en naturmand, der helst vil sejle i kano. Det vil Sifs mor ikke nødvendigvis. Hun vil giftes. Ligesom bedstevenen Hjaltes forældre skal. Men Kano-Torben er ikke helt i de samme tanker. Og en dag sejler han væk i sin kano. Fiona, den onde stedmor, er gået i Marie-Kondo-mode, fordi alting skal føles helt rigtigt.

Den fjerde bog i serien om Sif og hendes noget kaotiske teenage-liv. Den er actionfyldt, men uden at der sker for meget. Sproget et let, men stadig interessant. Tematikkerne er ganske genkendelige - selv for en 30 årig som mig. Jeg tænker, den vækker endnu mere genklang hos målgruppen.

Hele Hjerte af pap-serien handler om at være ung. Om at skulle navigere i en verden, hvor forældrene er skilt, og der er bonusforældre og søskende at forholde sig til. Hvordan skal man finde rundt i livet, når selv ens forældre (og dertilhørende bonus) er forvirrede? Bogen er fyldt med humor, men der ligger også en alvor under alt det kække. Det svære bindes ind i noget sjovt, men bliver aldrig for sjovt. Smerten kan mærkes, men det bliver hellere aldrig for svært. En rigtig fin balance.

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Denne anmeldelse er skrevet mens jeg havde Zoom-undervisning. Og skulle se en 57 minutter lang video, jeg havde set før.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar