torsdag den 26. marts 2020

Jordens fantastiske bygninger


Af: Jens Hansegård
Ilustrator: Anders Nyberg
Forlag: Straarup&Co

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Jordens fantastiske bygninger er en del af WOW- Vild Viden-serien. Små og store fagbøger til børn om forskellige emner. Denne handler, som titlen ret så fint siger, om fantastiske bygninger rundt omkring i verden.
"Der er ofte et formål med at bygge et hus. Det skal være praktisk. Men ikke altid. En gang i mellem vil vi bare have, at et skal være flot og imponerende - eller teste, om det overhovedet kan lade sig gøre at komme fra en idé til virkelighed." (citat fra bogen)
For hver gang du bladrer i bogen, støder du på en ny, fantastisk bygning. Bygninger som Keopspyramiden, Colosseum og Machu Picchu. Og alle andre fantastiske bygninger. Hver bygning er illustreret med masser af detaljer. Det kan fx være der er mennesker med på tegningen, eller små detaljer fra bygningen der er forstørret.

Bogen er ikke teksttung, men der skal nok et vidst læseniveau til, før man kan læse nogle af de svære ord. Bogen egner sig rigtig godt til højtlæsning, idet den giver grobund for dialogisk læsning. Der er små facts om bygningerne, og bagerst er et bud på nogle af de mere fantasifulde bygninger i verden. Masser at snakke om.

Jeg har skrevet det før - og jeg vil blive ved at skrive det. Børn skal have lov at læse det, de vil. Og nogle vil kun læse faktuelle bøger, fordi det er det, der interesserer dem. Og stik dem så denne, eller anden bog i serien. De skal ikke dømmes, fordi de ikke gider læse skønlitteratur. (Næsten) Alle bøger er gode bøger, så længe nogen gider læse dem.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

Bonus info: Af de bygninger der nævnes har jeg besøgt 3. Colosseum, Notre Dame og Eiffeltårnet. Jeg gad dog godt se dem alle.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar