onsdag den 17. april 2019

Dødt kød - Dag 2


Af: Nick Clausen
Forlag: Facet
Sideantal: 112
Originalsprog: Dansk.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger mine egne.

Hvis du endnu ikke har læst Dødt Kød - dag 1, skal du gøre det først. Du kan finde anmeldelsen HER

Selina har været til fest dagen før, og vil bare gerne pleje sine tømmermænd. Men pludselig banker politiet på og spørger til en forsvundet pige. Det viser sig, at pigen render rundt i Selinas have. Faktisk har hun lige dræbt et barn. Og hun sårer også de to politimænd, da de forsøger at få styr på det hele.
"Søren får kæmpet sig på benene. Han har pistolen i hånden. Han peget den på Allan og halter nogle skrift bagud. "Du ... du er arresteret ..." puster han. "Du er smittet, Søren," siger Annal og sætter sig op. "Du kommer til at -". (citat side 25)
Allan må skyde sin politikollega, da han allerede er ved at blive grøn i huden. Zombiegrøn. Men Allan er selv smittet, og Selina kan ikke lade ham køre væk. Da hun jagter ham, møder hun Dan, der forsøger at finde og stoppe Jeanette. Sammen forfølger de Allan, men de når ikke at stoppe ham, før han får kradset Jesper. Hvordan skal de stoppe smitten, når Jesper ligger på hospitalet, omgivet at mennesker, han hvert øjeblik kan smitte?

 Endnu en gang er der fart over feltet, som i den sidste bog i denne zombie-serie. Der er masser af blod, splat og velbeskrevede detaljer. Forfatteren formår at sætte scenen, og det er ikke unaturligt for mig, at være i et univers, hvor der går levende døde omkring og leder efter mennesker, de kan æde. Det er en velskrevet fortælling og længden er tilpas, især til målgruppen.

Desværre har der sneget sig to fejl ind i fortællingen. Der er byttet rundt på nogle navne. Og den ene gang er det ret væsentligt, hvilket navn der bliver nævnt. Det ændrer ikke noget ved, at det er en spændende og læseværdig fortælling, men hvis man ikke lige er i stand til at se, at det er fejl, kan man godt blive forvirret. Men mon ikke det bliver rettet i andet oplag, som sikkert kommer - for det er en bog værd at læse.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

Bonusinfo: Jeg har egentligt aldrig været specielt interesserede i zombiehistorier. Meeeeeen, jeg er så småt begyndt at læse flere bøger og se flere film med zombietema.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar