tirsdag den 30. april 2019

Bag Masker

Af: Trine V. Ipsen
Forlag: Dreamlitt
Sideantal: 240
Originalsprog: Dansk

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er mine egne.

Bag masker er opfølgeren til Under skoven danser vi. Du kan læse anmeldesen af den første bog HER - du bør læse den første bog først, for at forstå Bag masker.

Adam og Ella lever adskilt. Adam leder efter Noa, der stadig ikke er dukket op i skoven. Ella er i Paris, hvor hun forsøger at skaffe informationer om Napoleons planer. Hun spionerer blandt det bedre borgerskab, og forsøger at holde sin indentitet hemmelig og har kun de to andre koldsblodssoldater at være tæt med.
"Ella drejer hovedet og åbner øjnene. Colettes blik er fanget med det samme. Nu skal hun bare ind og lytte med til middagssamtalerne med Napoleon og Admiralen. Det lader sig ikke gøre i første forsøg eller det næste. Hver gang hun forsøger at blive ét med de uskyldige øjne, ender hun i stedet med at trække sig. De store, runde øjne. Hvad er der galt?" (citat side 39)
Det er aldrig helt til at vide, hvem der siger sandheden om, hvem de er. Og det går også galt. Ella, Louise og Henri bliver opdaget og holdes fanget i små bure, hvor en læremester laver forsøg med dem, for at forstå koldeblodets hemmeligheder. Imens er det lykkedes Adam at finde Noa. Men han er forandret efter så mange år i skoven. Og hvem ved, om han er til at stole på? Endnu værre bliver det, da Henriette, endnu en koldblodssoldat, dukker op hjemme ved Adams far. Han er sikker på, hun er sat til at spionere - men hvorfor lige i hans familie? Hvad er det, hans far er i gang med? Og har det noget med Napoleon at gøre?

Bag masker er en spændende opfølger til Under skoven danser vi. I den første bog følte jeg, der blev bygget en masse personer op. Jeg lærte karaktererne at kende og forstod nogle af deres bevæggrunde. Et rigtig godt afsæt til denne bog, hvor jeg bestemt føler, der sker mere. Det jeg savnede fra den første bog, er med i denne.

Der er ingen tvivl om, forfatteren har styr på sin historiske viden. Jeg ved personligt ikke meget om tiden med Napoleon, men jeg følte mig ikke dum under læsningen. Det, der sker, giver mening. Der er referencer den den engelske bombning af København og andre historiske begivenheder, som ikke føles tunge at læse, men som tværtimod er interessante og giver mening. Det føles ikke om kedelig historie læsning, men derimod interessant at forstå Napoleons rejse. Det er selvfølgelig ikke det, der er i højeste fokus, men det er ligesom præmissen for plottet, så der er fokus på det - på den god måde!

Karaktererne udvikler sig ikke helt så meget, som de gjorde i den første bog. Men det gør ingenting. Der sker nemlig mere i denne fortælling. Der er flere fængende momenter, og jeg var virkelig spændt på at finde ud af, hvordan det ville gå dem.

Sproget er flydende og meget beskrivende. Scenerne fremstår virkelig og lette at danne billeder af, på trods af, jeg aldrig har været til fine baller i 1800-tallets Paris. Jeg får dog lyst til at prøve det, når der beskrives og fortælles om det, i denne roman. Karaktererne er troværdige og har ikke ændret sig for meget fra den første bog, men er et andet sted, hvilket man kan mærke. Igen har forfatteren formået at beskrive følelserne tydeligt og godt. Jeg er ikke i tvivl om, hvad karaktererne føler, selvom der ikke præcis står de er bange eller triste. Beskrivelserne gør det for mig.

Jeg troede først, bogen hed "bag masken" og ikke "bag masker" - måske er det mig, der ikke læser skråskrift særlig godt. Og det har som sådan ingen betydning for bogens indhold. Titlen kunne vel være begge dele og stadig give fin mening. Blot en lille sidenote.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

Bonusinfo: Jeg færdiggjorde denne roman under Dewey's 24 Hour Read-a-Thon april 2019.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar