tirsdag den 8. januar 2019

Splinter i Blodet


Af: Ashley Dyer (pseudonym for Margaret Murphy og Helen Pepper)
Forlag: Klim
Sideantal: 380
Originalsprog: Engelsk (læst på dansk)

Bogen er en gave fra forlaget. Alle meninger er mine egne.
Det er svært at anmelde romanen, uden at nævne ting, nogen kan se som spoilers.

Kriminalassistent Ruth Lake og hendes chef Greg Carver har været på jagt efter en grusom seriemorder kaldet Tornemorderen. En morder der på bestialsk vis tatoverer sine ofrer over hele kroppen og efterlader dem udstillet. Det bliver ikke nemmere, da et ny lig dukker op - en ung kvinde der minder om Carvers kone. Og det kulminerer helt, da Lake en aften låser sig ind hos Carver, der sidder bevidstlås og skudt i sin stue. Hun vælger nemlig at slette alle spor i lejligheden. Hvorfor?
"I modsætning til de fleste mordofre, som alt for ofte blev nægtet selv den mindste værdighed i døden, var Tornemorderens ofre ofte klædt omhyggeligt på og alle stillet kunstfærdigt til skue i en fredfyldt posering. "Kunstfærdigt?" Seriøst? Ruth granskede igen omhyggeligt billederne af Kara; det kunne være en teaterkullise: Isjomfruen i sin grotte. Jo, tænkte hun, det var kunstfærdigt" (Citat side 55).
Greg Carver kan intet huske fra den aften,han blev skudt. Og Ruth Lake har slettet alle eventuelle spor. Er det Tornemorderen, der har været på spil? Eller hænger mordforsøget slet ikke sammen med den sag? Ruth skal fortsætte efterforskningen af Tornemorderen, men hun kan ikke slippe det, der skete med hendes chef. Hun mener, der er en sammenhæng, mens resten af efterforskerne ser det fra en anden vinkel. Hun er desperat for at finde svar, men samtidig har hun gemt beviser af vejen. Så hvordan finder hun ud af, hvad der er sket? Og da Carvers hemmelige liv lidt efter lidt åbenbares, er det ikke sikkert, hun har lyst til at finde svaret. For er han selv skyldig i en forbrydelse?

Splinter i blodet er en velskrevet og hæsblæsende roman. Der er hele tiden to spor, der skal holdes styr på - men den røde tråd er der, og den er til at følge. Jeg var ganske opslugt under læsningen, og ærgede mig, når jeg måtte lægge bogen væk. De to hovedpersoner, Carver og Lake, er vældig godt beskrevet. Jeg kom ind under huden på dem, og følte det, som var de rigtige personer og ikke fiktive karakterer i en bog.

Det er den slags krimi, hvor jeg nåede at tænke, at jeg havde regnet den ud. At jeg havde fået svaret alt for tidligt, for så indse, at jeg slet ikke havde regnet noget ud. Alle løse ender samles til sidst. Næsten. For der er hemmeligheder der er lige ved at blive afsløret, som gemmes godt væk igen, og jeg mistænker forfatterparret for at ville skrive flere romaner om de samme hovedpersoner. Det er dog bestemt kun positivt - for jeg vil virkelig gerne læse mere.

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Jeg havde planlagt at læse den på Lunas og min sommerhustur, men jeg fik faktisk kun læst 20 sider på den ferie. Istedet lagde jeg utroligt meget puslespil! Sådan er livet nogle gange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar