søndag den 13. november 2016

Bogforum 2016 #2Ovenstående billede illustrerer meget godt, at jeg faktisk var virkelig oppe at køre over at have presseadgang til Bogforum! Ikke nok med, at vi kunne komme og gå som vi ville, havde vi mulighed for at koble lidt af i presseloungen med en kop kaffe, en kold sodavand og noget dejlig ro!

Dag to på bogforum endnu tættere pakket end dag et og vi lagde ud med at se Julia Sofia snakke om sin bog og sit liv - og ikke mindst om kropsidealer, selvværd og det, at være sig selv. Det var virkelig fedt at høre de ord komme ud ad munden på en 18 årig. Som 18 årig havde jeg i hvert fald ikke det selvværd og den selvtillid som Julia udstråler. Dejlig opløftende start på dagen.
Endnu en signering. Nogle vil måske mene, jeg (og Luna) ikke helt er målgruppen for denne bog - men det er faktisk helt vildt inspirerende at læse, hvordan arbejder med sig selv, deres selvtillid og selvværd - og det er inspirerende at se, hvordan bloggere/youtubere opbyggere deres karriere. Derudover var Julia Sofia så positiv og gave endda en krammer, selvom jeg var lidt undvigende følte mig lidt for gammel til den slags. Jeg er trods alt 6 år ældre end hende. Men glæden smittede af, og det var en dejlig oplevelse.

Vi luntede igen over under uret, hvor vi så omkring halvdelen af snakken mellem Katrine Memborg og Astrid Olsen. Interviewet handlede om at være okay med sig selv og sin stil og at tro på, at det man gør for sig selv er helt okay. Uanset hvad andre synes.


Efter en kort siddepause, hvor vi lige pustede ud og kiggede på mennesker, gik vi hen til People's Press og lyttede vil Caroline Livingstone, der snakkede om sin bog Nat i april. Den handler om psykisk sygdom og Carolines eget liv, og det var dejligt at høre en sige, at man ikke behøver vinde en hel masse, 'bare fordi' man har været syg. At det er okay at komme ud på den anden side og ikke have fundet hele meningen med livet. Vi havde desværre glemt vores eksemplar af bogen derhjemme og fik den derfor ikke signeret - men interviewet var interessant og inspirerende!


Da klokken slog 14 var vi at finde på Plus Bogs stand hvor vinderen af Danish Book Blogger Award 2016 skulle findes. Alle nominerede havde i den grad fortjent det og luften var tyk af spænding, da der blev fortalt om vinderen. Det blev dygtige Rikke fra Paperback Castles der løb med titlen.


Efterhånden var vi trætte. Både Luna og jeg trængte til en pause, og vi fandt et hjørne, hvor der ikke var fyldt med folk. Her satte vi os på gulvet og betragtede de mennesker, der gik forbi os og holdt os opdaterede på facebook og instagram - der nærmest flød over med billeder fra alle jer bloggere. Virkelig dejligt at følge med. Vi nåede også at se Mille Dinesen blive interviewet om juletraditioner (faktisk stod de en meter foran os og vi varvirkelig forvirrede over, hvad der foregik i noget tid!). Vi så trætte børn i klapvogne og fik et glimt af Malene Sølvsten der lige gik forbi.

Som det sidste denne dag, der også var vores sidste dag på Bogforum, var vi med inde hos Tellerup og få et glas bobler og hilse på forfattere og andre bloggere. Både Luna og jeg var dog så fyldt med indtryk, at vi mest bare observerede alle dem der snakkede. Hvilket nu også var helt okay. Der fulgte en lille goodiebag med som indeholdt en lækker bog, jeg tidligere på dagen havde sagt, jeg gerne ville læse. Hvor heldig er jeg lige!?Årets høst til Bogforum bød på postkort, bogmærker, chokolade, notesbøger - og selvfølgelig bøger.Tilsammen kom vi hjem med
Ar fra mit gemte liv af Nicole Boyle Rødtnes
Ilttyv 3 af Nicole Boyle Rødtnes
Dæmonherskernes Arving 3 af Haidi Wigger Klaris
Throne of Glass af Sarah J. Mass (sponsoreret af Tellerup)
Smuk indeni - smuk udenpå af Julia Sofia Aastrup

Havde økonomien været til det, havde der været mange flere bøger i bunken. Men nu er det heldigvis snart jul, så måske der bliver tilført flere bøger til samlingen der!

Det var to rigtig skønne dage på bogforum og jeg glæder mig allerede til næste år!

1 kommentar: