fredag den 29. juli 2016

Det ulmende oprør (An Ember in the Ashes #1)Af: Sabaa Tahir
Forlag: Alvilda
Sideantal: 493
Originalsprog: Engelsk

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget. Alle meninger er helt mine egne.

Laia tvinges fra sit trygge hjem, da maskerne slår hendes bedsteforældre ihjel og tager hendes bror, Darin, med sig. Hun er fortvivlet, men på ingen måde i tvivl om, at hun må redde Darin. Hun kan ikke leve med, at hun svigtede ham, da de blev angrebet.

Elias er maske-aspirant, men vil dessertere. Han kan ikke leve med volden og ønsker ikke at slå flere ihjel for imperiet. Han er klar over, at han sætter sit liv på spil ved at flygte. Men det er hans eneste mulighed for frihed.

"Masken skubber Darin i armene på soldaten. "Bind ham. Han er stærk." Så griber han fat i mit hår og vrider hånden, til jeg skriger. "Mmm." Han bøjer hovedet ned til mit øre, og jeg kryber sammen. Rædslen sidder fast i halsen på mig. "Jeg har altid været vild med mørkhårede piger."" (Citat side 26)
Imperiet hersker i Det Ulmende Oprør, der en fortælling om en helt anden verden. En verden hvor modstandere af magten straffes med døden. På militærakadamiet trænes maskeaspiranterne til at slå ihjel med koldt blod. De, der ikke lever op til kommandantens ordre straffes med piskeslag, tortur - eller døden. Der er ingen nåde. Heller ikke da Imperiet skal finde en ny kejser. Elias er udvalgt til at blive noget stort. Laia må lide under pisk og tortur for at redde sin bror. Men kan noget overhovedet lykkedes, når man ikke kan stole sikkert på nogen?

Det Ulmende Oprør er en voldsom historie. Allerede kort inde i romanen er flere blevet slået ihjel, og fortællingen er fyldt med spænding og fart. Der sker virkelig mange ting hele tiden. Det er en velskrevet roman og fortællingen holder. Jeg fandt det ikke underligt med overnaturlige væsner og efter kort tid vænnede jeg mig til at tortur og blod var en stor del af historien.

Spændingen holder igennem bogen, og jeg vendte side efter side for at finde ud af, hvordan det hele mon endte. Jeg er dog glad for, der kommer en 2'er (og en 3'er så vidt jeg kan forstå?), for slutningen var, synes jeg, ret flad, hvis der ikke ville komme en opfølgning.

Bogen får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Jeg blev inspireret af Bibliotekatten til at dele links til andre anmeldeser, så I kan se, hvad andre end jeg synes om bogen!

Tjek andre anmeldelser ud her:
Læsehesten
Wondrous Bibliophile
Bookeater

Dette er blot et par anmeldeser - der er mange flere.

4 kommentarer:

 1. Jeg er enig - det er en rigtig spændende bog, og den var virkelig en positiv overraskelse :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er virkelig gang i bogen - der sker meget, og det var så positivt! Tak fordi du læser med :)

   Slet
 2. Hvor er jeg glad for, at du kunne lide den!
  Jeg glæder mig sådan til den næste :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Jaha! Godt den allerede kommer til efteråret!!

   Slet