torsdag den 21. juli 2016

Den rejsende bog - AlkymistenAf: Paulo Coelho
Forlag: Bazar
Sideantal: 191
Originalsprog: Portugisisk

Den fine, rejsende bog, Alkymisten, har været en tur forbi mig. Den oprindelige ejer, Simone sendte, for snart et år siden, bogen på en rejse, hvilket jeg synes, er sådan et fedt og fint koncept. Måske er det lidt snyd at bogen faktisk allerede var i mit hjem, da den først havde besøgt min søde kone, og derfor ikke rejste så langt. Men jeg ville simpelthen ikke gå glip af muligheden, for at være med på rejsen.Alkymisten handler også om en rejse. Fårehyrden Santiago oplever sit livs eventyr, da han begiver sig ud i verden for at finde en skat. Han møder både en konge, en tyv, en meget smuk pige - og selvfølgelig en alkymist. Hele tiden fordi han følger tegnene og sin egen livsbane. Undervejs på rejsen guider universet ham - for hvis man virkelig ønsker noget, vil hele universet gå sammen for at opfylde det.

Bogen har været forbi mange andre før mig. Det var sådan en skøn oplevelse at vende siderne og se alle de små noter, klistermærker og tegninger. Nogle steder var jeg helt enig med tidligere læsere, mens jeg andre steder tænkte om det mon var dem, eller mig selv, der havde misforstået noget af teksten. For det er altså lidt en kompliceret bog, synes jeg. Meget filosofisk. Der er mange fine budskaber undervejs, men det kan være lidt kringlet at forstå dem. For mig, i hvert fald.

Da jeg tegnede stjerner i bogen, efter endt læsning, gav jeg den 4/5 stjerner. Det er dog, efter lidt tænketid, gået op for mig, at det mest er fordi, det har været sådan en dejlig oplevelse, at se, hvad andre har tænkt og noteret. Det trak helt klart op. Så derfor ender jeg med at...

Bogen får 3/5 stjerner: ***.

Bonusinfo: Jeg læste faktisk Alkymisten for ca. 10 år siden. Huskede dog ikke så meget fra den.


1 kommentar:

  1. Hvor skønt at du også havde sådan en god oplevelse med Alkymisten! :)
    Du har ret, det er en ret kompliceret bog - jeg var også flere gange i tvivl om, om jeg havde forstået tingene rigtigt, da jeg havde besøg af den :b men mange af tingene kan måske også fortolkes på flere måder, alt efter øjnene der læser :)

    SvarSlet