fredag den 8. marts 2019

Små mennesker, store strømme - Audrey Hepburn/Marie Curie


Af: Ma Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Amaia Arrazola (Hepburn) og Frau Isa (Curie)
Forlag: Forlaget Albert
Sideantal: 36
Originalsprog: Spansk. Læst på dansk.

Små mennesker, store drømme er en serie af relativt korte, illustrerede børnebøger. Hver bog fortæller om fantastiske mennesker inden for kunst, musik, design og videnskab. Bøgerne er farvestrålende, trykt med lækkert tykt papir og i flotte hardback udgaver.
"Audrey spillede mange forskellige rollet. En dag var hun nonne og den næste.... en prinsesse! Hun havde en simpel leveregel: "Dans, som om ingen kigger på. Syng, som om ungen kan høre dig. Lev, som om himlen er på jorden." (citat fra Små mennesker, store drømme - Audrey Hepburn)
Jeg er helt vild med denne serie af bøger. Der er små, korte tekster til hver illustration og en længere faktaboks bagerst i bogen. Fortællingen henvender sig umiddelbart til de minder børn, men kan sagtens nydes af den voksne, der læser med. Detaljen med forskelligt mønster når bøgerne åbnes er superlækker.

"Selvom fransk ikke var Maries modersmål blev hun snart Paris' bedste studerende i matematik og fysik! En dag mødte hun Pierre - og sikke et lykketræf. De elskede begge videnskab! Og snart elskede Pierre og Marie også hinanden" (citat små menneseker, store drømme - Marie Curie)
Der lægges op til masser af samtale om personernes liv liv og handlinger, og hver illustration har masser at byde på. Hver bog lægger ud med at beskrive personen som barn og dennes drømme og udvikling. Dette lægger op til en snak om drømme, håb, fremtid og hvordan man kan komme langt i livet, uanset baggrund.

Jeg kan kun anbefale disse bøger!

Bogeserien får 5/5 stjerner: *****.

Bonusinfo: Jeg vandt bøgerne hos Book me up, Scotty i hendes julekalenderkonkurrence!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar