søndag den 19. juni 2016

The Duff


Af: Kody Keplinger
Forlag: Hodder
Sideantal: 341
Originalsprog: Engelsk - bogen er også læst på engelsk.

The Duff er historien om Bianca Piper. En 17 årig gymnasiepige hvis liv er ganske almindeligt. Hun er lidt nørdet, men har søde veninder. Hendes mor rejser meget, men hun hygger med sin far. Hun har prøvet det der med hjertesorger, så hun dater ikke. Men livet er ganske godt for Bianca. Lige indtil hun støder ind i Wesley, skolens meget  populære fyr.

"He moved his attention to the dance floor.  'I actually need your help. You see, your friends are hot. And you, darling, are the Duff.'
'Is that even a word?'
'Designated. Ugly. Fat. Friend,' he clarified. 'No offence, but that would be you.'" (Citat side 7).
Samtidig med bevidsthende om, at hun er 'The Duff' begynder Biancas at falde fra hinanden. Hendes ekskæreste kommer på besøg, forældrene skændes, og Wesley er både det værste, og de bedste, hun ved. Ingenting hænger sammen og jo mere hun forsøger at holde fast i sig selv, des mere er det som om, hun forsvinder.

Da jeg startede på bogen, havde jeg en forestilling om, at den ville være meget klichéfyldt og måske lidt for tøset til mig. Omslaget, og det, at den var lavet som film, var med til at opbygge denne fordom. Men jo mere jeg læste, jo mere blev den fordom gjort til skamme.

Bogen er virkelig sjov. Der er masser af sarkasme og gode punchlines. Og så tager forfatteren også nogle emner op, som ikke normalt er med i 'tøsebøger' (hvilket kan være rigtig gode bøger, det er jeg ikke for god til at indrømme!). Alkoholproblemer og ensomhed er blandt andet to større emner i bogen.

Tilsammen gør dette bogen til en rigtig dejlig bog, jeg virkelig vil anbefale til dem, der mangler en bog der er sjov og letlæselig, men også giver en noget at tænke over, mens den læses.

Bogen får 4/5 stjerner: ****.

Bonusinfo: Det er den første bog, jeg har læst på engelsk, i virkelig lang tid.

3 kommentarer:

 1. Jeg er fuldstændig pjattet med The DUFF - Den ramte bare rent ind hos mig :) Du har helt ret, den er både sjov OG giver stof til eftertanke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sådan, en god ungdomsbog skal være! Sjov, men ikke plat! Glæder mig, til at læse de andre Hamilton High-bøger :)

   Slet
  2. Gud, er der flere?? *drøner afsted til Goodreads for at undersøge nærmere*

   Slet